Pechen Soma Recept [NEW]
Raznolikost ribljeg svijeta zaista je velika. Ali među njima postoje posebne vrste, kojima svakako treba posvetiti pažnju vašeg bližeg kuhara. Jedan od njih je burbot. Riba, koja pomalo podsjeća na soma, zapravo pripada redu bakalara, ali za razliku od svojih kolega živi u slatkoj vodi. Ribolov na melu pada u hladnu sezonu, pa ako ste ljubitelj zimskog ribolova ili možda samo ljubitelj ribljih jela, tada će vas zanimati kako kuhati melu i kako će takvo jelo biti korisno za vašu obitelj.
pechen soma recept
Kako kuhati burbot ukusno i originalno? Isprobajte ovaj neobični recept, sigurno će vam se svidjeti. Naši su pradjedovi kuhali ribu i zasigurno su znali puno o kuhanju ukusne i zdrave hrane. A mi ćemo vam reći kako kuhati burbot prema njihovom receptu.
Kako kuhati burbot prema ovom receptu? Tikvicu narežite na kolutiće, posolite i pržite. Izrežite burbot u dijelovima, biber, sol, hljeb u brašnu i također pržite na tavi s obje strane. Premještamo ribu u prikladnu šerpu, na nju stavimo tikvice i nasjeckano zelje. Odozgo podmazati kiselom pavlakom, posuti prezlom i naribanim sirom, podliti sa malo maslaca. Pecite dok ne porumeni (oko 20-30 minuta).
Korak po korak recept za kuhanje je sljedeći. Isperite iznutrice temeljito pod vodom, obrišite peškirom, pospite solju i paprom. Na vrućem ulju s obje strane pržite cijelu pohanu jetru dok ne porumeni. Kuhanu jetru narežite na duge trake i poslužite na toplom tanjiru sa narezanim umakom od peršina i pavlake.
Apetitna i zdrava delikatesa jetre, čiji recept uključuje samo začine. Komponente: 500 g iznutrica, 1 tsp. sitno mljevena sol, 1 list lovora, 3-4 zrna crnog papra. Recept za kuhanje jetre burbot je sljedeći.
Jetra spada u kategoriju iznutrica korisnih za ljude. Osim vitamina i minerala, sadrži i takve korisne komponente poput omega-3 i omega-6 masnih kiselina. Jetra je drugačija originalnog ukusa, je izuzetna delicija... Ali da biste uživali u ovom jelu, morate ga pravilno skuhati. Često se domaćice moraju suočiti s problemom nakon nutritivnog nusproizvoda termičku obradu postaje tvrd, suv, blago gorak. Ako se pridržavate savjeta iskusnih kuhara, sve se to može izbjeći. Kako skuvati džigericu da bude mekana i sočna? Čitaj koristan savjet i provjerene recepte u nastavku.
Ovaj članak će korisne teme, koji još ne zna da skuva goveđu džigericu da bude mekana i sočna. Mnogi ljudi misle da je jetru relativno teško pripremiti i da je teško naučiti. Požurimo da vas uvjerimo da to uopće nije slučaj! Glavna stvar je uzeti ispravne recepte i naoružajte se nekim tajnama!
Među nusproizvodima dobijenim tokom klanja i naknadnog rezanja životinje značajno mjesto zauzima jetra. Ovaj proizvod odlično kombinuje kvaliteti ukusa sa korisnim materijama neophodnim za organizam. Jela, čije ćete recepte pronaći u nastavku, donijet će vam nezaboravne trenutke užitka, prije svega vaših svojstva ukusa, i drugo - od svijesti o vlastitom kulinarska izvrsnost kada morate (a to se, uvjeravam vas, ne može izbjeći) poslušati pohvale svojih gostiju. Stoga ne gubite dragocjeno vrijeme - čekaju vas recepti bazirani na jelima od jetre.
Želim da vam ponudim moj omiljeni recept za pravljenje džigerice. Prvi put sam ovo jelo probala 1998. godine u jednom restoranu u našem gradu. To je bilo njihovo specijalitet kuće... Toliko me je osvojio da sam dugo pokušavala da pronađem recept za njegovu pripremu, ali nažalost nisam uspela da ga nađem.
Mnoge domaćice vole kuhati jela od jetre. Cijene za njega su prilično pristupačne, potrebno je malo vremena za pripremu, osim toga sadrži veliki broj hranljive materije i elemente u tragovima. Danas ćemo vam reći kako ukusno ispeći džigericu, upoznaćemo vas sa najviše popularni recepti, kao i dati niz savjeta i trikova.
Mirisna i nježno jelo može se napraviti od još jedne iznutrice. Pileća džigerica sa pravilnu pripremu sigurno će se svidjeti svakom ko ga proba. Nudimo vam jednostavan recept koji vole mnoge domaćice. Prvo, potrebno je vrlo malo vremena za kuvanje. Drugo, jelo je ukusno i zadovoljavajuće. Treće, pileća džigerica košta znatno manje od goveđe. Idemo dalje na recept.
Sada znate kako pržiti džigericu i pripremati ukusna jela od nje. U skladu s jednostavnim pravilima, recepti predstavljeni u članku neće vam uzrokovati poteškoće. Obradujte svoje najmilije nježnom i sočnom jetrom!
Ako ste tražili načine da skuhate jetru tako da ne samo da zadrži svoje prednosti, već i ne dobije visoke kvalitete okusa - ovaj odjeljak je upravo ono što vam treba! Nudimo recepte od pileće, goveđe, svinjske džigerice različitog stepena složenosti - od onih najjednostavnijih koji se mogu pripremiti za minimalno vrijeme do pravih kulinarska remek-djela koje mogu iznenaditi svakog ko ih proba. Mnogo se može reći o dobrobitima jetre. Ovaj proizvod je vrijedan ne samo zbog svog ukusa, već i zbog nutritivne kvalitete, a sama jela od džigerice su toliko raznolika da možete svaki dan razmaziti svoje ukućane, nikada ne ponavljajući u dužem periodu. Najpopularnija su jela od goveđe džigerice. S jedne strane, to je zbog dostupnosti proizvoda, a s druge, mnogi su se morali suočiti s gorčinom koja je često prisutna u nepravilno obrađenoj svinjskoj jetri, zbog čega se više nije javljala želja za njenom kupnjom. . U međuvremenu, jela od svinjske džigerice su vrlo raznolika, ukusna, tako da ne biste trebali žuriti i odbijati ih kuhati - važno je samo odabrati pravu jetru. Za one koji vole nežnije i mekana hrana, kao i za porodice sa decom, recepti koji nude jela od pileće džigerice su veoma korisni - zaista dijetetski proizvod sa visokim ukusom, kao, u principu, i jela od ćureće jetre. Osim toga, recepti za jela od jetre s fotografijom omogućit će vam da unaprijed ocijenite rezultat, što je posebno važno ako je jelo namijenjeno svečana gozba... Pa, ako još niste odlučili kako skuhati pileću džigericu tako da će se svidjeti apsolutno svima - pokušajte skuhati jetrenu paštetu koja se nudi u ovom odjeljku - vjerujte mi, njen visoki okus u potpunosti opravdava svo vrijeme potrebno za kuhanje.
Počeću opisom jednostavnog i zdravog jela na našem dnevnom meniju. Često se priča da djeca ne jedu džigericu, ali moj sin to jako voli. Stoga preporučujem savladavanje kulinarskih remek-djela u pripremi iznutrica po ovom receptu, nikada ne izostaje.
Jetricu možete dinstati na uobičajen način u tiganju sa bilo kojim sosom, u keramičkim posudama (dodati krompir i šampinjone), možete peći džigericu u rerni zajedno sa povrćem. Najlakši način kuhanja je možda dinstanje džigerice u laganom šporetu. Uvijek možete eksperimentirati i isprobati različite recepte.
Evo jednostavnog recepta. I sama se rijetko sjetim jetre i uvijek je uzmem iz radnje ako mi oko zapne ovu iznutricu. Ako imam komad jetre u zamrzivaču, to me spašava od kreativne muke oko toga "šta da smislim za večeru danas". Nadam se da će i moja ideja nekome pomoći danas.
Jetra je jedna od najkorisnijih i bogata vitaminima, mineralima, polinezasićenim masnim kiselinama mesnih proizvoda. Reći ćemo vam o svim tajnama kuhanja ove iznutrice, a također i podijeliti najbolji recepti iz jetre životinja, ribe i peradi.
Jetra poljoka se često naziva pristupačnijom zamjenom za jetru bakalara. U stvari, jednako je korisno i ukusan proizvod, koji sadrži mnogo vrijednih vitamina i minerala. Vaša pažnja - klasičan recept salata sa džigericom. Za njega će vam trebati: 041b061a72